Evenimente 2010


Evenimente 2010

 

Ianuarie 2010

28.01.2010

A avut loc masa rotunda a celor patru organizatii patronale din Bihor. Federatia Patronilor Bihor, Consiliul Local al IMM-urilor, la care s-a stabilit strategia de sprijinire a mediului de afaceri bihorean.

 

Februarie 2010

 22.02.2010

A avut loc cea de a doua intalnire a patronatelor bihorene, la care s-au prezentat rezultatele chestionarelor aplicate mediului de afaceri, in care s-au identificat principalele nevoi ale reprezentantilor mediului de afaceri. La urmatoarele intalniri se vor stabili actiunile care se vor realiza in sprijinul solutionarii nevoilor identificate.

 

Martie 2010

24.03.2010 – Lansare de proiect la Debrecen

Vineri 26 martie 2010, începând cu orele 14.00, la Hotel Lycium din Debrecen, a avut loc conferinţa de lansare a proiectului cu tema: ,,Realizarea inovativă a unor pachete turistice comune în interesul dezvoltării turismului din judeţele Hajdú-Bihar şi Bihor”.

Proiectul este conceput de Camera de Comerţ şi Industrie Hajdú-Bihar şi se va desfăşura în parteneriat cu Federaţia Patronilor Bihor pentru o perioadă de 18 luni, începând cu luna decembrie 2009. Scopul general al proiectului este întărirea competitivităţii economice a regiunii prin dezvoltărea sectorului turistic. Actorii locali ai sectorului turistic trebuie să recunoască faptul că numai atunci pot să rămână competitivi dacă realizează dezvoltări bine gândite din punct de vedere strategic, şi intră în competiţie în comun, împreună cu alţi actori (antreprize, organizaţii). Acest proiect acordă sprijin pentru aceasta, studiul detaliat realizat în cadrul său va analiza posibilităţile de cooperare transfrontalieră în domeniul turistic. Apoi, în cadrul unor workshp-uri 15-15 actori implicaţi în turism vor elabora pachete turistice comune, pentru valorificarea eficace a cărora se va elabora un plan strategic comun. Acest plan va desemna cele mai efective mijloace de marketing (ex. publicaţii turistice, pagini tematice de website, forumuri, bază de date turistice), cu care se va realiza popularizarea atracţiilor turistice în cerc larg. În cadrul conferinţei de lansare au participat peste 50 de participanţi din ambele judeţe. În deschidere, au luat cuvantul din parte judeţului Hajdú-Bihar: Dr. Skultéti Éva, secretar Camera de Comerţ şi Industrie Hajdú-Bihar, Dl. Miklóssy Ferenc, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Hajdú-Bihar, managerul de proiect – Tóth Edina, precum şi Katona Ilona, director regional al Turismul Maghiar S.A. Directoratul de Marketing al Regiunii Câmpiei de Nord, iar din partea judeţului Bihor, Dl. Lucian Ioan, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor şi Alina Spătărelu, reprezentant ANTREC România.

În paralel, în perioada 26-28 martie, la centrul de afaceri Kölcsey, din Debrecen s-a desfăşurat şi Târgul Internaţional de Turism.

30.03.2010-A doua lansare de proiect la Debrecen 

Marţi 30 martie 2010, începând cu orele 12.00, la Centrul Kölcsey, et.2, sala 402, Debrecen, str. Hunyadi János 1-3, a avut loc conferinţa de lansare a proiectului cu tema:,,Realizarea reţelei cooperărilor antreprenoriale transfrontaliere în judeţele Hajdú-Bihar şi Bihor”. Proiectul este conceput de Camera de Comerţ şi Industrie Hajdú-Bihar şi se va desfăşura în parteneriat cu Federaţia Patronilor Bihor pentru o perioadă de 12 luni, începând cu luna decembrie 2009. Scopul de bază al proiectului este de a realiza o reţea a cooperărilor antreprenoriale transfrontaliere în mai multe domenii de activitate.

Întreprinderile din cele două judeţe, pot rămâne competitive în perioada de recesiune economică numai dacă îşi reduc cheltuielile la minim, alocă mai mult inovării, cercetării şi dezvoltării şi colaborează în mod organizat (formal sau informal) cu alte întreprinderi, instituţii. Deoarece construirea unei reţele prin clusterizare întăreşte coeziunea internă, creşte competitivitatea, trebuie analizat modul în care întreprinderile din cele două judeţe pot beneficia de avantajele asigurate în acest mod. Pentru realizarea obiectivelor, în cadrul proiectului se execută un studiu în detaliu care analizează (din punct de vedere juridic, economic etc.) posibilităţile constituirii de clustere transfrontaliere, iar în cadrul unor workshop-uri ţinute cu participarea a câte 15 întreprinderi din fiecare judeţ, unde vor fi prezentate posibilităţile cooperării antreprenoriale. În cadrul conferinţei de lansare au participat 50 de participanţi din ambele judeţe. În deschidere, au luat cuvantul din parte judeţului Hajdú-Bihar: Dr. Skultéti Éva, secretar Camera de Comerţ şi Industrie Hajdú-Bihar, manager proiect – Szőllősi Nóra Adrienn si dl.Bendó Zoltán, Pólus Programiroda Kft, iar din partea judeţului Bihor, Dl. Lucian Ioan, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor.

Despre conceptele expuse gasiti mai multe informatii aici .

 

Aprilie 2010

19.04.2010 – Conferința “Soluții pentru un viitor mai bun în construcții”

FPB a încercat să ofere soluţii pentru scoaterea din impas a constructorilor bihoreni.

Conferința “Soluții pentru un viitor mai bun în construcții”, organizată miercuri, 19.04.2010, de către Federația Patronilor Bihor, în parteneriat cu Primăria Oradea s-a bucurat de o prezență destul de numeroasă. Au participat reprezentanții administrației orașului și județului, primari, patroni de firme de construcții, reprezentanți ai asociațiilor de proprietari.

Ioan Lucian crede că, “faptul că s-a ajuns la a IV-a ediţie acestei conferinţe dovedeşte că s-a făcut ceva”. “Sunt două lucruri la care am contribuit: la dinamizarea reabilitării termice şi la introducerea conceptului de cluster la nivel naţional”.

 Mai 2010

“Solutii pentru un viitor mai bun in constructii” – Conferinta Nationala de Constructii editia a IV-a, 19 Mai 2010, ora 9.30, Oradea .Avem plăcerea să vă informăm că maine, 19 Mai 2010, Federaţia Patronilor Bihor în colaborarecu Primăria Municipiului Oradea organizează la Oradea, cea de a patra ediţie a conferinţei naţionale a construcţiilor cu titlul

Soluţii pentru un viitor mai bun în construcţii

Această îşi propune: să creeze o platformă de comunicare, să faciliteze creerea de parteneriate în scopul realizarii de noi contacte de afaceri aducând împreună factorii care pot influienţa viitorul construcţiilor pe plan local şi naţional.  Evenimentul va avea loc miercuri, în data de 19 Mai, în Sala Mare a Primăriei Oradea, de la ora 9.30 şi se adresează firmelor din domeniul construcţiilor,locatarilor din blocurile de locuinţe clasice şi din clădirile monument ale oraşului, precum şiprimăriilor din localităţile afectate de inundaţii din judeţ.

Detalii despre programul conferinţei găsiţi AICI .

Considerăm că acest eveniment este o oportunitate pentru a veni cu soluţii pentru un viitor mai bun în domeniul construcţiilor din România alături de cei mai competenţi reprezentanţi ai acestui sector, respectiv ai sectoarelor complementare.

În aşteptarea confirmării participării dumneavoastră la nr. de tel. 0359-425 544, vă rugăm să primiţiexpresia celei mai înalte consideraţii.

Prezenţa dumneavoastră este foarte importantă pentru noi şi de aceea am creat toate condiţiile pentru un cadru de discuţii confortabil şi eficient.”

Ioan Lucian,

Preşedinte Federaţia Patronilor Bihor

Mulţumiri partenerilor!

SC ADEPLAST SA -Partener de excelenta

SC RAMIRA SA BAIA MARE – Partener principal

SC CONSTRUCTORUL SĂLARD SRL- Partener de eveniment

SC CESAL SA – Partener de eveniment

Partenerilor Media:

JURNAL BIHOREAN, BIHORY NAPLÓ, BIHON ONLINE, RADIO TRANSILVANIA

 

       IUNIE 2010

 

Comunicat de presa –  26 iunie 2010

Preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor, Ioan Lucian, reconfirmat vicepreşedinte al UNPR

Uniunea Naţională a Patronatului Român a organizat vineri, 25 iunie 2010, începând cu ora 11.00, CONFERINŢA NAŢIONALĂ  A UNPR .

„Cu această ocazie, preşedintele UNPR, Marian Petre Miluţ, dar şi vicepreşedintele organizaţiei patronale, Ioan Lucian, au fost reconfirmaţi, în urma votului, în funcţii. La reuniunea au luat parte o serie de personalităţi din ţară şi străinătate. Au fost prezenţi reprezentanţi ai ministerelor economiei, muncii, agriculturii, ai administraţiei prezidenţiale. De asemenea, conferinţa UNPR a beneficiat de prezenţa lui Peter Jungen, preşedinte al Uniunii Antreprenorilor Mici şi Mijlocii din cadrul Partidului Popular European (SME Union of  EPP), al lui Cesare Cocchi, vicepreşedinte al aceleiaşi organizaţii, dar şi a ambasadorilor Ungariei şi cel al Republicii Elene, precum şi a unor parlamentari europeni din România şi Spania.” Ne mărturiseşte Liana Bursaşiu- redacţia Împreună Business Oradea, membră în delegaţia Federaţiei Patronilor Bihor, participantă la Conferinţă.

Conferinţa a avut loc la Bucureşti, în incinta Centrului de Conferinţe al Institutului Naţional de Statistică. Tema evenimentului a fost “Economia românească în 2020 – Soluţii şi perspective”. Pe agenda evenimentului s-a aflat pe lângă alegerea noii conduceri a patronatului şi decernarea premiilor de excelenţă în afaceri, respectiv prezentarea strategiei economice propusă de UNPR pentru perioada următoare.

 

 

Noi oportunitati de colaborare in cadrul workshopului:

ÎNTREPRINDERE DE O PARTE ŞI DE ALTA A GRANIŢEI

– Asemănări şi diferenţe economice şi juridice româno-maghiare –

Federaţia Patronilor Bihor şi Camera de Comerţ şi Industrie Hajdú-Bihar vă invită la evenimentul organizat în cadrul proiectului cu titlul:

Realizarea reţelei cooperărilor antreprenoriale transfrontaliere în judeţele Hajdú-Bihar şi Bihor, Cod: HURO/0801/158, Acronim: Enterprise Network

Data: 22 iunie 2010, Orele: 11.00 – 13.10

Locaţia: Hotel Ramada Oradea, str. Calea Aradului, 410223.

Program:

11.00 – Deschiderea evenimentului

11.10 – Prezentarea demersului studiului făcut în cadrul proiectului:

Paul Tîmpa, SC Allfyd SRL, consultant în afaceri

11.20 – Prezentarea firmelor participante la eveniment

12.20 – Asemănări şi diferenţe economice şi juridice, caracteristici româno-maghiare:

Szabó Ödön, diplomat de economie externă, ITD Hungary S.A.- Oradea

12.45 – Actualutăţi şi perspective de afaceri româno-maghiare:

Dacian Palladi – consultant în afaceri

13.00 – Concluzii – Închiderea evenimentului

13.10 – Prânz

Participarea la eveniment este gratuită. Pentru înscrieri accesaţi contactele următoare: email: secretariat@fpb.ro  sau fax: 0359/425544, 0359 425545, până luni, 21 iunie 2010, ora 12.00.

Vă aşteptăm!

 

Comunicat de presa

Joi, 17.06.2010, de la ora 10.00, în sala de şedinţe a ISJ Bihor, din strada M. Eminescu, nr.11, a avut loc conferinţa de presă cu tema “ANUL EUROPEAN DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA SĂRĂCIEI ŞI A EXCLUZIUNII SOCIALE”. Evenimentul a fost organizat de Federaţia Patronilor Bihor, Confederaţia Asociaţiilor de Afaceri Transilvania, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi împreună cu Agenţia Europeană a Drepturilor Fundamentale ale Omului – European Union Agency for Fundamental Rights (FRA) cu sediul în Viena. La conferinţă au participat domnul preşedinte al Federaţiei Patronilor Bihor şi Confederaţiei Asociaţiilor de Afaceri Transilvania, Ioan Lucian, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, domnul Inspector Scolar General, Dorel Luca, doamna Elisabeta Roşu, Inspector şcolar de specialitate, iar în calitate de intermediar între Agentia Europeana a Drepturilor Fundamentale ale Omului şi Federaţia Patronilor Bihor, domnul George Lucian, Preşedintele Consiliului Studenţilor Universităţii americane Webster, din Viena.

Conferinţa de presă a fost organizată pentru a prezenta acţiunea Agenţiei Europene a Drepturilor Fundamentale ale Omului, de distribuţie gratuită a peste 25.000 de agende şcolare “S’COOL Agenda” pe 2010-2011 către tinerii din judeţul Bihor. Această acţiune a fost îniţiată la apelul Agenţiei Europene a Drepturilor  Fundamentare ale Omului, care demarează şi în acest an o campanie de sensibilizare a opiniei tinerilor europeni despre rasismul, xenofobia şi alte forme de discriminare. Acest lucru se face folosindu-se agende şcolare (S’COOL Agenda)- cu un design atractiv, ce conţin câteva din drepturile omului explicate pe înţelesul copiilor. Acest instrument a fost publicat începând cu 2007, mai întâi în engleză şi germană în conexiune cu evenimentul “Ziua Diversitatăţii” organizat de Agenţia Europeană a Drepturilor Fundamentale ale Omului “. Ediţia 2010, agenda este disponibilă în limbile engleză, germană şi franceză.

Cu ocazia acestei conferinţe , doamna Elisabeta Roşu a prezentat şi concursul Naţional “Copiii şi drepturile lor” – care s-a deschis astazi, de la ora 10.00 la Colegiul Tehnic Transilvania şi va avea două probe, una teoretică pentru ziua de azi şi una practică, de creaţie, care va avea loc mâine. Urmând ca tot mâine, vineri, la ora 20.00 şă aibă loc festivitatea de premiere.

Federaţia Patronilor Bihor, Confederaţia Asociaţiilor de Afaceri Transilvania a preluat această acţiune începând cu 7 iunie 2010 şi dorind să continue şirul de colaborări cu liceele din Bihor a ales să distribuie cea mai mare parte din agende în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, către şcolile şi liceele din Bihor, conform unui grafic care vă va putea fi pus la  dispoziţie de săptămăna viitoare. Agendele vor mai ajunge până la sfarşitul acestei luni şi la principalele organizaţii de tineret din Bihor, respectiv asociaţii şi ONG (AIESEC ORADEA, Asociaţia Tinerilor Francofoni, Fundaţia Liones şi altele în cadrul Federaţiei Student PRO).

Dorim să mulţumim pe această cale Agenţiei Europene a Drepturilor Fundamentale ale Omului pentru gestul pe care l-au facut, îndreptându-şi atenţia şi spre România. De asemenea dorim să mulţumim companiei DSV Solution, care a gazduit în depozitul din Sântion, cele peste 20.000 de agende.

 

 

August 2010

12.08.2010 – FPB caută soluţii pentru finanţarea proiectelor

“Situaţia proiectelor e delicată, dar nu renunţ la acestea”, spune Ioan Lucian , preşedintele FP Bihor.

“Suntem în impas în ceea ce priveşte finanţarea proiectelor. Şi aceasta din mai multe cauze. Fiindcă s-au schimbat regulile în ceea ce priveşte finanţarea. Până acum se dădea 80% din valoarea proiectului de la Uniunea Europeană, ca un start-up. 20% era contribuţia beneficiarului care ulterior se deconta şi aceasta. Acum se fac raportări la patru luni şi abia după aceea, primim banii”, spune Ioan Lucian.

Preşedintele Federaţiei spune că împreună cu angajaţii instituţiei, lucrează la planul de activitate pentru lunile următoare. “Noi vom continua să reprezentăm interesele membrilor noştri şi în continuare”, a ţinut să precizeze Ioan Lucian.

 

Anunt privind impozitul pe cladiri la persoane juridice – in 2010 va fi 1.2%

În urma demersurilor şi acţiunilor întreprinse de Federaţia Patronilor Bihor pe parcursul anului 2008, Administraţia locala a municipiului Oradea a decis prin hotărârea de consiliul local din luna mai 2008, reducerea impozitului pe clădiri la persoanele juridice, de la 1,6% la 0,9%, cu 0,2% annual. Astfel ca pentru 2009 cota de impozitare a fost 1,4%, iar pentru 2010 este 1,2%.

Federaţia Partonilor Bihor va intreprinde şi pe viitor o serie acţiuni care să apere interesele membrilor săi şi să vină în sprijinul mediului de afaceri bihorean.

 

IMPREUNA  si in 2010

Federatia Patronilor Bihor continua “impreuna“, sirul de proiecte transfontaliere in acest an. Suntem in continuare alaturi de dumneavoastra. De 18 ani reprezentam un procent semnificativ de companii din mediul de afaceri bihorean. De 18 ani suntem aici pentru a va ajuta sa va desfasurati mai bine afacerile, pentru a va oferi posibilitatea de a va promova, a va oferi consultanta, a va reprezenta in relatie cu autoritatile locale si centrale. Toate aceste precum si alte servicii va pot fi oferite de Federatia Patronilor Bihor.

In anul 2009, desi un an de criza au existat cateva actiuni, evenimente care au adus schimbari pozitive in activitatea mai multor companii din Bihor. Cele cateva domenii in cate am reusit sa facem diferenta sunt turismul, agricultura, managmentul cabinetelor medicale. Acestea au fost cuprinse in activitatile proiectului transfrontalier “Cooperare transfrontalieră romano-maghiară pentru afaceri”, având numarul de contract RO 2006/018-446.01.01.01.16 si care a facut parte din programului Phare CBC Romania – Ungaria 2006 finanţat de Uniunea Europeană prin Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor. Prin activitatea departamentului de evenimente al FPB, un alt domeniu beneficiar a fost cel al constructiilor, in care accesul a fost pus pe reabilitarea termica a locuintelor. Mai multe detalii despre aceste activitati puteti gasi in pagina de evenimente 2009 a acestui site.

Pentru o calitate mai buna a serviciilor si pentru cresterea numarului de beneficiari, asteptam sa va exprimati cererile si nevoile companiei dumneavoastra prin mail, sau direct prin consultantii nostri de teren. Va reamintim si numerele de telefon la care ne puteti contacta: 0259/418 202 sau tel/fax. 0359/425 544.

Beneficiile vor fi vizibile cand fiecare vom lua un rol activ in dezvoltarea afacerilor proprii si a comunitatii in care traim.

Va uram mult succes in afacerile dumneavoastra!

Echipa FPB

 

 

REORGANIZAREA JUDICIARĂ poate fi o solutie!

Având în vedere criza economică prin care trece România, care afectează în mod direct mediul de afaceri, Federaţia Patronilor Bihor, vine în sprijinul tuturor firmelor private din judeţul Bihor propunând o soluţie de deblocare:

REORGANIZAREA JUDICIARĂ

În cazul în care compania dumneavoastră a ajuns în blocaj sau impas financiar, reorganizarea judiciară poate fi soluţia care să vă permită continuarea activităţii fără a mai fi presaţi de furnizori, bănci sau administraţia financiară.

Apelaţi la Federaţia Patronilor Bihor care împreună cu experţi în reorganizare judiciară vă pot oferi un sprijin real pentru deblocarea situaţiei grele în care vă aflaţi. Pentru mai multe informaţii vă rugăm să ne contactaţi la numerele de telefon: 0259 418 202, 0359 425 544.