Evenimente 2008


Evenimente 2008


23.01.2008
 – Masa rotunda intitulata ” Impactul politicilor de asigurare asupra parcului auto autohton, cat si asupra vanzarilor de masini noi ” a deschis seria de evenimente din anul 2008, organizate de catre Federatia Patronilor Bihor. Reprezentanti ai companiilor de asigurari auto si dealeri de masini noi s-au intalnit la aceeasi masa pentru a gasi modalitati de colaborare mai bune, pentru imbunatatirea si simplificarea procedurii de daune in caz de accidente auto, si pentru reducerea perioadei necesare derularii formalitatilor de avizare, constatare si lichidare a daunelor auto. In cadrul discutiilor s-a incercat gasirea unor solutii pentru simplificarea birocratiei intampinate de ambele parti in procesul lor de lucru. Pentru a se gasii solutii la toate aceste probleme s-a propus ca fiecare dintre cei prezenti sa trimita Federatiei Patronilor Bihor o lista cu propuneri, care ulterior vor fi centralizate si analizate.

01.02.2008 – Sub titlul „Cum şi cu ce construim la nivel european în România”,  în Sala „Traian Moşoiu” a Primăriei Oradea, autorităţi locale şi oameni de afaceri din domeniu s-au intalnit pentru a găsi soluţii la problemele cu care se confruntă constructorii bihoreni. La manifestare au participat doi miniştri secretari de stat, autorităţi judeţene şi locale, precum şi reprezentanţi ai firmelor de construcţii. Proiecte prioritare Pe ordinea de zi a lucrărilor, împărţite pe două plenare, sau aflat chestiuni de larg interes pentru constructori, cum ar fi adoptarea unei strategii privind cooperarea dintre companiile de profil din judeţ, modalităţi de acoperire a deficitului de resurse umane calificate şi atragerea de muncitori calificati din ţări învecinate. Deasemena nu au lipsit nici discuţiile despre fonduri structurale pentru sectorul construcţiilor şi o prezentare a portofoliului proiectelor prioritare în Zona metropolitană Oradea, pentru următorii 20 de ani.

06.02.2008 – La initiativa Federatiei Patronilor Bihor, a avut loc o intalnire de lucru intre reprezentanti ai conducerii Directiei Generale a Finantelor Publice Bihor si Fedratia Patronilor Bihor. Subiectele discutate au fost depunerea declaratiilor online, problema caselor de marcat, modificari legislative privind achizitiile intracomunitare, fiscalitatea, cat si posibilitatea organizarii unei caravane de informare, in judet, pe teme ce se vor stabili de comun acord.

14.02.2008 – Dupa 18 de la crearea mediului de afaceri in tara noastra si in judetul nostru, organizatiile patronale care fiinteaza in Bihor si-au dat mana pentru o unificare a interesului intreprinzatorilor in raport cu mediul politic si administrative. Dupa o tatonare de un an de zile, Federatia Patronilor Bihor, Camera de Comert si Industrii Bihor, Consiliul local al IMM-urilor, Patronatul din Industrie, Servicii si Comert si Asociatia oamenilor de afaceri italieni UNIMPRESA au semnat un accord de parteneriat.

03.03.2008 – 21.03.2008 – Sondaj Economico-Social “Mediul de afaceri bihorean, incotro?” Federatia Patronilor Bihor in parteneriat cu Universitatea Oradea, Consiliul Judetean Bihor si Fundatia Ruhama realizeaza cel mai mare sondaj economico-social efectuat vreodata cu privire la starea mediului de afaceri bihorean. In perioada 3 martie – 14 martie 2008 peste 2000 de firme din judetul Bihor vor fi vizitate si chestionate in legatura cu problemele cu care se confrunta in activitatea lor.

07.03.2008 – A II-a editie Conferinta nationala “Solutii eficiente pentru o agricultura europeana in Romania” A doua editie a Conferintei Nationale “Solutii eficiente pentru o agricultura europeana” s-a desfasurat in sala “Traian Mosoiu” din incinta Primariei Oradea, eveniment patronat de Federatia Patronilor Bihor. Au participat reprezentanti ai fermierilor bihoreni, patru directori din cadrul Ministerului pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, prefectul Mircea Ghitea si Biro Rozalia, viceprimar al municipiului Oradea.

08.04.2008 – Proiect Phare CBC Ro-Hu 2005 “Cooperare transfrontaliera a IMM-urilor din Bihor si Szabolcs-Satmar Bereg, Ungaria” Federatia Patronilor Bihor si-a lansat in data de 8 aprilie, la Hotel Nevis din Oradea, un proiect de cooperare transfrontaliera. Proiectul “Cooperare transfrontaliera a IMM-urilor din Bihor si Szabolcs-Szatmar-Bereg, Ungaria” in domeniul panificatiei, transporturilor si constructiilor, are o valoare de circa 82.00 de euro si este finantat de Uniunea Europeana in cadrul programului Phare CBC Romania – Ungaria 2005. Perioada de derulare a proiectului este 1 septembrie 2007 – 1 septembrie 2008.

12.05.2008 – Intalnire intre candidatii la Primaria Municipiului Oradea si reprezentantii mediului de afaceri bihorean. Locatia – Sala mare de sedinte a Consiliului Judetean

26.05.2008 – Intalnire intre candidatii la Consiliul Judetean si reprezentantii mediului de afaceri. Locatia – Sala Traian Mosoiu a Primariei municipiului Oradea

07.06.2008 – Constituirea Consiliului de analiza si strategie al Federatiei Patronilor Bihor. Componenta acestuia :
Ioan Horga – Decan Facultatea de Istorie, Geografie si Relatii Internationale
Eugen Cosma – Coordonator programe de finantare
Octavian Dan – Consultant in afaceri
Dacian Paladi – Consultant in afaceri
Narcis Fekete – Senior editor, Ziarul Jurnalul de Dimineata
Vaida Marcel – Expert financiar contabil

09.07.2008
 – Intalnire intre noile administratii locale si judetene si reprezentanti ai mediului de afaceri bihorean. Tema: Inceputul unei noi colaborari inspre binele mediului de afaceri bihorean.
Locatia : Hotel Silver

25-28.09.2008 – Expo Varadinum in parteneriat cu Federatia Patronilor Bihor organizeaza in aceasta perioada  a XII-a editie a Targului General International de bunuri de larg consum, in cadrul Varadinum Expo 2008 la Arena Antonio Alexe din Oradea. Aflata sub egida Toamna Oradeana, manifestarea doreste sa puna in legatura oamenii de afaceri si managerii din industria si administratia judetului Bihor cu partenerii din tarile invecinate. Parteneri la eveniment vor fi Primaria Municipiului Oradea, Camera de Comert si Industrie Bihor, ITD Hubgary, Koros Trade- Ungaria si Camera de Comert din Croatia. Manifestarea se adreseaza tuturor intreprinzatorilor, mediilor de afaceri si specialistilor din toate ramurile economiei.

03.10.2008 – Intalnirea Consiliului de analiza si strategie a Federatiei Patronilor Bihor – a avut loc la “Coliba lui Horia” din localitatea Paleu.
In cadrul acestei intalniri s-au reunit:
1.LUCIAN IOAN – Presedinte FPB
2.COSMA EUGEN – Coordonator programe de finantare
3.DAN OCTAVIAN – Consultatnt in afaceri
4.DACIAN PALADI – Consultant in afaceri
5.NARCIS FEKETE – Senior Editor al ziarului Jurnalul de dimineata
6.DR. GROZESCU CORNEL –  Expert probleme medicale
7.TATAR MARIA – Dirctor general Agentia “Rustic Travel”
Subiectele discutate au  fost rolul si imaginea Centrului de Afaceri, precum si – Solutii pentru revitalizarea turismul bihorean.

09.10.2008 – Federaţia Patronilor Bihor împreuna cu Jurnalul Bihorean, a organizat o  masă rotundă cu tema: “Sportul Oradean încotro?”. Intalnirea a avut loc in Sala Mare a Cosiliului Judetean, incepand cu ora 15.00.
Au fost invitaţi antrenori, sportivi, profesori de sport, presedinţi de cluburi, oameni de afaceri implicaţi în susţinerea mişcării sportive şi ziarişti de sport.

13.09.2008 – Va avea loc conferinta de presa pentru evenimentul pe care Federatia Patronilor Bihor in colaborare cu SC CG&GC IT SA si Panasonic il organizeaza in data de miercuri, 15 octombrie  2008, de la ora 13.30, la Hotel International din Baile Felix.
Este vorba despre conferinta cu tema “SOLUTII PENTRU LUMEA AFACERILOR IN ERA INFORMATIONALA”, la care va fi lansata cea mai mare plasma din lume (103″).

07.11.2008 – Balul Patronilor Bihor editia a IX-a, care va avea loc la Hotel International in Baile Felix. Incepand cu editia de anul trecut, la Balul Patronilor va fi invitata o personalitate marcanta a vietii economice, culturale, politice, sportive a Romaniei. Invitatul de onoare de anul acesta este Alteta Sa Principele Radu al Roamaniei, care va inmana premiul de excelenta in afaceri pentru cea mai dinamica dezvoltare in anul 2008. Recitalul din programul artistic va fi oferit de catre Andra.
detalii…

18.12.2008 – Federaţia Patronilor Bihor în calitate de beneficiar, având ca partener Camera de Comert şi Industrie Hajdú-Bihar Debrecen, a lansat proiectul cu titlul “Cooperare transfrontalieră romano-maghiară pentru afaceri”, RO 2006/018-446.01.01.01.16 în cadrul programului  Phare CBC Romania – Ungaria 2006 finanţat de Uniunea Europeană prin Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.  Proiectului este în valoare de 128.100 EURO şi se derulează în perioada  19.08.2008 – 19.08.2009. Obiectivul specific al proiectului îl constituie cresterea competitivităţii IMM-urilor din sectoarele turism, cabinete medicale/farmacii şi agricultură. Evenimentul a avut loc Joi – 18 Decembrie 2008, începând cu orele 16.00 la  HOTEL ELITE din Oradea, strada Parcul Brătianu nr. 26 în sala de conferinţe.

18.12.2008 – Caravana Darurilor de Craciun 2008 – in Preajma Sarbatorilor de iarna, Federatia Patronilor Bihor si-a incheiat activitatea anuala prin “Caravana darurilor de Craciun 2008”. Aceasta actiune sociala, a devenit deja o traditie pentru membri FPB, care contribuie in fiecare an dupa posibilitati.
Prin bunavointa unor membrilor inimosi ai Federatiei, am reusit sa donam o suma de bani copiilor de la  Scoala Speciala – CSI, nr. 3, sa pregatim burse elevilor din liceele din Oradea (20 de burse a cate 100 Ron), care au rezultate bune le invatatura, dar cu situatie familiala modesta, precum si unor familii cu posibilitati financiare reduse. Caravana impartirii darurilor s-a desfasurat intre 18 si 20 decembrie 2008. Actiunea a continuat si vineri, cu inmanarea de cadouri copiilor de la Scoala generala din Dragesti si Giulesti (Chiscau).