ASOCIATIA ROMANO-GERMANA ALSTERDORF


alsterdorf logo

Descriere

 

 

            Asociaţia Alsterdorf a fost înfiinţată în anul 2001 cu scopul de a sprijinii autorităţile române în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale persoanelor cu dizabilităţi instituţionalizate. Astăzi organizaţia noastră administrează opt locuinţe protejate în care locuiesc 59 de persoane adulte cu dizabilităţi şi desfăşoară activităţi în toate domeniile de viaţă – locuit, loc de muncă, formare, timp liber pentru persoanele cu dizabilităţi.

 

Misiunea Asociaţiei Alsterdorf este de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale persoanelor cu dizabilităţi şi de a le facilita participarea la viaţa în comunitate cu tot ceea ce implică ea: locuit, formare/calificare profesională, loc de muncă şi petrecerea timpului liber.

 

Din decembrie 2011 prestăm servicii sociale în locuinţele protejate, preluate în administrare proprie de la D.G.A.S.P.C. Bihor.

 

Avem următoarele oferte:

 

  • locuinţe protejate, servicii preluate în administrare proprie de la D.G.A.S.P.C. Bihor, oferind 59 de locuri pentru persoane cu dizabilităţi. Cele opt locuinţe protejate sunt structurate astfel: Casa Max – cu 12 locuitori, Casa Frankfurt – cu 10 locuitori, Casa Săcueni – cu 10 locuitori şi alte cinci apatamente în diferite cartiere din Oradea, fiecare cu câte 5 sau 6 locuitori.
  • Centrul de Integrare prin terapie Ocupaţională Cadea, instituţie preluată în administrare proprie de la D.G.A.S.P.C. Bihor în care locuiesc 50 de persoane adulte cu dizabilităţi intelectuale şi psihice.
  • serviciul de asistenţă sociopedagogică la domiciliu pentru persoanele cu dizabilităţi din Oradea, persoane care nu sunt instituţionalizate sau au ieşit din sistemul de protecţie instituţionalizat. Scopul acestui serviciu este prevenirea situaţiilor de risc sau a (re)instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi din familii sau care trăiesc independent.
  • Alsterclub, punct de întălnire pentru persoanele cu dizabilităţi, loc în care se organizează activităţi recreative şi de petrecere a timpului liber pentru persoanele cu dizabilităţi.
  • Alsterart, ateliere de activităţi ocupaţionale, în care persoanele cu dizabilităţi crează diverse produse pe care, prin parteneriatul încheiate cu Selgros şi cu Centrul comercial ERA Park, încercăm să le valorificăm pentru a refinanţa acest proiect. Atelierele sunt structurate în cadrul Modulelor Asociaţiei Alsterdorf astfel: Casa Max: atelier de confecţionat brăţări, mărţişoare sau obiecte pentru diferite ocazii, Casa Frankfurt: pictură pe apă, limânări şi săpunuri, Apartamente; podoabe pentru decor; globuri, tablouri din quilling, felicitări iar Casa Săcueni: pictură pe sticle, tablouri din seminţe.
  • Seminarii de formare a competenţelor sociale destinate persoanelor cu dizabilităţi. Această ofertă de formare, pachetul de seminarii C.C.C., vine în sprijinul altor forme de calificare absolvite de către persoanele cu dizabilităţi în scopul facilitării întegrării la cel mai înalt nivel pe piaţa liberă a muncii. Aici se organizează cursuri formare şi training a competenţelor sociale – comunicare, cooperare şi de rezolvare a conflictelor.
  • Cursuri de formare continuă pentru angajaţi; Asociaţia Alsterdorf este acreditat şi ca furnizor de servicii de formare profesională şi organizează, la cerere, cursuri de formare continuă în domeniul formării competenţelor transversale (managementul timpului, managementul conflictului, comunicarea la locul de muncă…).
  • Traducerea materialelor de specialitate destinate muncii cu persoanele cu dizabilităţi. Până în acest moment avem derulate trei proiecte de traducere: Seminarul C.C.C., Manualul „Pedagogie şi pedagogie curativă” şi Manualul „A greşi este omenesc”, manual care va apărea pe piaţă la finele anului 2013.

 

 

 

Pentru donaţii:

Lei – BCR:           RO80RNCB 0661124286730001

Euro – BCR:       RO53RNCB 0061124286730002